Datum

21 november 2015 11:15

Accommodatie

Onbekend

Met een selectie van 15 man werd er afgereisd naar Delft voor de wedstrijd tegen DHC. Een ploeg waartegen in de beker 0-0 werd gespeeld. Met Younes, Antony, Jim en Kebron op de bank werd er afgetrapt. Dit gebeurde na een kaartjescontrole door de scheidsrechter en een indrukwekkende 1 minuut stilte vanwege de terreurgeschiedenis van afgelopen week.

Direct na de aftrap werd C2 even vastgezet op eigen helft zonder grote kansen weg te geven, maar na enkele minuten kwamen onze mannen beter in het spel. Er werd geprobeerd via combinaties een weg naar voren te vinden en dat lukte best aardig. Verschillende keren werd gegokt op de snelheid van aanvoerder Michael, die veel sneller was dan de verdedigers van DHC. Tot drie keer toe wist hij te ontsnappen, maar de bal wilde er maar niet in. Ook linksbuiten Baris was een keer los, maar ook hij miste een grote kans op de voorsprong. De eerste 25 minuten waren duidelijk voor onze jongens, met een steeds beter spelende Noah als spelverdeler, een sterke Jordy vanuit achter en een team dat keihard werkt voor elkaar. Na zo’n 25 minuten blesseerde rechtsback Tommy zich bij het nemen van een corner en Kebron kwam hem vervangen. In de laatste 10 minuten van de eerste helft leek de wedstrijd wat meer in evenwicht te komen. De druk die we de tegenstander oplegde werd niet vastgehouden en af en toe verscheen er een groen zwarte voor de goal van de betrouwbare Nicky.

Het bleef 0-0 tot aan de rust.

Na de siroop kwam Jim voor Jessy die in de eerste helft snoeihard een bal in zijn gezicht ontving. Ook Antony was in het veld gekomen voor Cenk. In de tweede helft trad een oude voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Dat was al vrij kort na rust, dus nog alle tijd om het recht te zetten. De mouwen werden opgestroopt, maar ook de tegenstander gaf nu wat meer gas. Dat leverde een hoop strijd op, maar geen grote kansen. Wel waren de counters van DHC redelijk gevaarlijk, maar de achterhoede greep goed in. Toch werd het 2-0 en moest er nog een grotere kloof worden gedicht. Met man en macht werden pogingen ondernomen. Even leek Jim de aansluitingstreffer te scoren. Eerst stopte de keeper zijn inzet en zijn rebound werd op miraculeuze wijze door een verdediger uit het doel gekopt. Niet veel later stormde Jordy mee naar voren. Na een diepte pass werd hij spijkerhard onderuit gehaald en bleef geblesseerd liggen. Hij moest met veel pijn het veld verlaten en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek een zwaar gekneusde enkel te hebben. Younes nam zijn positie over en de jacht op doelpunten was weer geopend. Maar helaas, het was zo’n dag dat ze er niet in mochten. Met name Younes was op snelheid niet te houden,  maar mist net even het overzicht voor de goal. Twee tikkies breed had misschien nog wel een terecht gelijkspel kunnen opleveren, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Ook Diego viel nog uit na gevloerd te zijn in de 16. Het leverde slechts een corner op.

Toch kunnen we terugkijken op een hele leuke wedstrijd met veel strijd. Als we nog wat slimmer worden voor de goal en de volgende keer misschien wat meer geluk hebben zal het resultaat er ook naar zijn. Blijf zo strijden mannen, dan komt het allemaal goed.