Forum Sport C2

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 06P

16 januari 2016 10:00

A. Marquard

In de week voorafgaand aan de beladen wedstrijd tegen Forum Sport had de C1 een bijeenkomt met het jeugdbestuur. Ook veel ouders waren daar aanwezig. De laatste ontmoeting voor de winterstop verliep niet goed. Er waren incidenten en een speler uit ons team werd vanwege een slaande beweging uit het veld gestuurd. Hij kreeg van de KNVB een straf van maar liefst zeven wedstrijden. Ook de zeer partijdige scheidsrechter had schuld aan het onplezierige verloop van die wedstrijd. Dat neemt niet weg dat je je altijd bij zijn beslissingen moet neerleggen. Ook omdat je alleen maar de concentratie kwijt raakt wanneer je je met andere dingen bezig houdt dan voetbal. Ron van der Sman legde dat dinsdag op goede en duidelijke wijze uit. Vredenburch moest zaterdag al direct weer tegen dezelfde tegenstander. Het zou mooi zijn nu op sportieve wijze revanche te nemen. Onder leiding van de nieuwe trainer  Tolga in de dug out begon de C1 zaterdag aan die opgave.

In de thuiswedstrijd trof Vredenburch een heel ander team tegenover zich dan in Voorburg. De C1 spelers van Forum waren er deze keer niet bij. Bij Vredenburch lijkt Baris inmiddels deel uit te maken van de C1 selectie. Gijs mag niet spelen en Oualid is geblesseerd. Jordy, Yunes en Bart uit de C2 waren er daarom zaterdag ook bij. Jordy begon al direct achterin in het centrum. Achterin stonden verder nog Mex op rechts, Mika op links en Sten als laatste man. Met Moos, Sjoerd en John als middenlinie en Delano, Erray en Tristen voorin, speelde Vredenburch dit keer in een wat andere opstelling dan in eerdere wedstrijden. Voor rust had de thuisploeg de harde wind tegen. Toch speelde het spel zich meer op de helft van de tegenpartij af. Er waren in de eerste helft maar weinig kansen. Een inzet van Tristen na een voorzet van Sjoerd werd gestopt door de doelman. Erray kreeg een gele kaart en moest voor tien minuten naar de kant. Vredenburch kwam echter niet in de problemen. De C1 mocht een aantal corners nemen die niets opleverden. Na een half uur kreeg de C1een vrije trap aan de rechterkant op de rand van het strafschopgebied. Moos nam die met zijn linkerbeen. In plaats dat een Vredenburch speler zoals de bedoeling was de bal binnenkopte, deed iemand van Forum Sport dat. De rust werd met een 1-0 voorsprong bereikt.

In de tweede helft viel er hagel en sneeuw. Yunes stond rechts voorin op de plek van Tristen. Hij speelde op die positie goed. Hij was fel en snel, kwam zijn tegenstanders voorbij en had een aantal prima assists. Ook Baris speelde, en op het slot van de wedstrijd kwam Bart nog in het veld. Al heel snel vergrootte Vredenburch de voorsprong. De verse krachten speelden hierbij de hoofdrol. Yunes passeerde op de rechtervleugel een paar tegenstanders en gaf de bal goed voor. Baris maakte zijn eerste C1 doelpunt. Hij schoot de bal van binnen het strafschopgebied tussen de palen. Vredenburch was duidelijk de bovenliggende partij. Delano had een goede actie langs de linkerkant waarbij hij heel wat tegenstanders het nakijken gaf. Helaas strandde hij op de doelman. Ook Sjoerd vond vanuit een kansrijke positie de keeper op zijn weg. De C1 had in die fase de voorsprong moeten uitbreiden, maar deed dat niet. Het werd daarom daarna toch nog even spannend. Sten zorgde er bij een gevaarlijke Forum aanval voor dat er niet gescoord werd. Hij wist de bal nog tot corner te verwerken. Uit die hoekschop belandde de bal echter na een scrimmage toch over de doellijn. Bij de 2-1 stand achtte de tegenstander zich weer kansrijk. Het was daarom maar goed dat Delano de voorsprong met een kopbal weer op twee doelpunten bracht. Ook nu was Yunes de aangever. Met de 3-1 uitslag kreeg Vredenburch dus de sportieve revanche die het zo graag wilde.

Trainer Tolga was langs de lijn een toonbeeld van rust. Dat kan de C1 nu prima gebruiken. RKDEO was dit seizoen voor Vredenburch de lastigste tegenstander om tegen te spelen. Ze gebruiken veel inzet zitten er bovenop en zijn fysiek sterk en fanatiek. In de wedstrijd in Nootdorp verloor Vredenburch. De C1 kon toen echter niet in de sterkste opstelling spelen, en kan er misschien op het gebied van beleving en inzet nog een schepje bovenop doen. Het is mooi wanneer jullie volgende week laten zien ook voor RKDEO niet onder te hoeven doen.