DHC C3

C-junioren zaterdag, C2, 3e klasse 06

16 januari 2016 11:45

H. Mansveld

C2 mocht vandaag de derde wedstrijd spelen op het enige bespeelbare veld van de Burcht. Zowel bij de wedstrijd van D1 als C1 die hieraan voorafgingen bleven de punten binnenshuis. Met een selectie van 14 man, waarbij Tommy en ook leider Roy wegens familie-omstandigheden ontbraken, moesten we spelen tegen DHC. De uitwedstrijd werd vorig jaar misschien wel onterecht verloren, dus de wil om iets recht te zetten was aanwezig.

Met Michael in zijn nieuwe rol centraal achterin, Jack op de plaats van Tommy en Jim in de spits begonnen we goed combinerend met een windje in de rug. Jack werd een paar keer goed weggestuurd door spelverdeler Abdel en was tot twee keer toe goed bezig om spits Jim in scoringspositie te krijgen. Helaas  kwam er net iets tussen en leverde de mooie aanvallen wel kansen, maar geen doelpunten op. Na ruim 10 minuten van een duidelijk “Vredenburch overwicht” schoot Noah op doel. De bal werd geraakt door een DHC verdediger, waardoor de bal op vreemde wijze in de rechter kruising belandde, 1-0. Dat gaf vertrouwen en bij vlagen zag het veldspel er zeer goed uit. Ook de verdediging stond zeer geconcentreerd te spelen en gaf voor rust nagenoeg niks weg. Als er al wat doorkwam, was keeper Nicky bij de les en dat geeft ook rust aan de achterhoede.

Met een 1=0 stand werd de kleedkamer opgezocht. Na rust kwamen er drie verse krachten binnen de lijnen. Het spelbeeld veranderde niet. Wel lag het spel regelmatig stil door blessurebehandelingen. Van twee kanten werd er stevig maar fair gespeeld. Na weer een corner voor Vredenburch werd de bal weggewerkt door de defensie van DHC. Precies voor de voeten van de aanstormende Michael. Die bedacht zich niet en van een meter of 30 wist hij de bal goed te raken en te drukken. De keeper heeft deze alleen maar gehoord en de 2-0 stond op het bord (nou ja niet echt want die is in onderhoud). DHC probeerde daarna wel druk te zetten, maar de inzet en de wil om te winnen straalde van onze ploeg af. We kregen nog een aantal grote kansen door de  snelheid van Younes. Die had al meerdere keren de verdedigers zijn hielen laten zien, maar was soms het overzicht voor het doel even kwijt, anders waren we nog verder uitgelopen. Dat hij het wel kon bewees hij uiteindelijk toch. Weer op snelheid vanaf rechts bediende hij Cenk, die de bal handig langs de keeper van DHC werkte, 3-0. Even leek DHC nog een aansluitingstreffer te gaan maken, maar de spits van DHC schoof de bal in 1 op 1 met Nicky op de paal. Daarna kwamen we niet meer in de problemen en was de eerste overwinning in 2016 een feit. Mannen, jullie hebben vandaag laten zien dat voetbal een teamsport is. Zonder uitzondering heeft iedereen vandaag zeer goed gespeeld door zijn taken goed uit te voeren. Volgende week tegen Wilhelmus wil Roy dat ook wel eens zien. Gaan we doen toch?