1 - 4

TOGB D3

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 05P

12 december 2015 8:30

Op weer een vroege zaterdagochtend moest de D1 spelen tegen een ploeg eerste jaars jongens van TOGB. De heenwedstrijd was verloren gegaan en vandaag zou de revanche zijn. De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen week overleden Dennis de Heij.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat D1 weer een zware ochtend zou krijgen. De meeste van ons waren niet scherp genoeg en dat gaf de jonkies van de tegenstander alle ruimte om lekker te voetballen. Wij hadden moeite om kansen te creëren en onze spitsen te bereiken. Al vroeg in de wedstrijd was het al raak aan de andere kant. TOGB was namelijk wel scherp begonnen en scoorde al na een minuut of 5 de 0-1. Helaas was dat nog geen sein om er een schepje bovenop te doen en het spelbeeld veranderde niet. TOGB kreeg ook niet veel kansen, maar die ze kregen werden er wel ingeschoten. Voor rust stond het dan ook al 0-3 en moest er de tweede helft een inhaalrace gestart worden. Dat moest dan gebeuren zonder de al snel uitgevallen Kai (vervangen door Moussa) en ook doelman Mo kon na de rust niet verder. Joël moest daarom de handschoenen oppakken en Lako kwam binnen de lijnen.

De tweede helft was er wel wat meer beleving en strijd, waren er kansen op doelpunten, maar het zat ook niet echt mee. Pas laat in de tweede helft krulde Josh een bal in de verre hoek, werd er al 1 op 1 gespeeld, maar meer zat er niet in. Helemaal toen TOGB de 1-4 binnenschoot. Het geloof was vanaf dat moment verdwenen en het had zelfs nog erger kunnen aflopen. Kortom, een kansloze nederlaag vandaag. Aanstaande zaterdag kunnen jullie deze nederlaag wegspoelen in de knockout fase van het bekertoernooi tegen Remo. In het nieuwe jaar weer met een frisse blik op jacht naar de punten. Succes mannen!

Foto’s: Ron en Jan Siebelink