“C1 knokt zich na 0-1 ruststand met tien man naar 3-1 winst”.

Den Hoorn C2

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 06P

13 februari 2016 10:00

A. Marquard

Vredenburch verrichtte met de winst op Den Hoorn een huzarenstukje, want halverwege hoopten nog maar weinig mensen op een goed resultaat voor de C1. De tegenstander speelde voor rust beter. Erray werd na twintig minuten naar de kant gestuurd waardoor Vredenburch dus het grootste deel van de wedstrijd met tien man speelde. Dat er uiteindelijk drie punten werden gehaald is knap. De C1 doet nog steeds bovenin mee.

Mika begon in de spits en Erray stond op het middenveld. De eerste helft speelde zich voor het grootste deel op de Vredenburch helft af. Den Hoorn won de meeste duels en was feller dan de thuisclub. De ploeg combineerde goed. Dat kon ook, omdat Den Hoorn daarvoor van Vredenburch voldoende tijd en ruimte kreeg. De C1 stond onder druk en kwam maar moeilijk over de middenlijn. Voor rust had Vredenburch maar weinig kansen. Sjoerd kopte uit een corner van de linkerkant net naast. Tristan kwam na een te zachte terugspeelbal vrij voor de keeper en had kunnen scoren.  Zijn eerste schot werd door de doelman gekeerd. Ook de het schot uit de rebound was voor de keeper. Een pass van Delano van de linkerkant kwam bij Mika die net voorlangs schoot. Den Hoorn scoorde na een goede actie van de snelle rechtsbuiten die vanaf rechts kon voorgeven. Bryan was kansloos op het schot dat volgde.

In de tweede helft kwam Bart rechtsachter voor Mex in het veld.  Michael stond linksback in plaats van de geblesseerde John. Wat de C1 voor rust aan felheid en inzet miste, compenseerde de ploeg vervolgens met tien man in de tweede vijfendertig minuten. Delano hield voorin steeds drie man bezig. Sjoerd speelde op het middenveld een dijk van een wedstrijd en Sten liet zien dat hij achterin de baas was. Mika kwam als rechtshalf op die plek na rust veel beter tot zijn recht dan in de spitspositie. In de laatste twintig minuten kwam Baris nog voor Whalid in het veld. Dat Den Hoorn met een man meer speelde was niet te zien. De C1 was nu de baas op het veld. Vredenburch kreeg kansen en gaf die nauwelijks meer weg. Na een corner van de linkerkant kwam de bal na een paar inzetten voor de voeten van Sten. De aanvoerder was doeltreffend met een schot van een paar meter rechts van de penaltystip in de linkerhoek van het doel.  Sjoerd was daarna twee maal succesvol. Het eerste doelpunt was mooi. Zijn schot van een paar meter buiten het strafschopgebied leek over te gaan. Door de curve daalde de bal echter tijdig en verdween over de doelman heen in het doel. De 3-1 scoorde hij met een inzet bij de eerste paal na een hoekschop van de linkerkant. De voorsprong van twee doelpunten kwam in de laatste tien minuten niet meer in gevaar.

Door de winst staan alle ploegen bovenin nog steeds binnen bereik. Vredenburch heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie. De inhaalwedstrijd tegen het laag geklasseerde SVH over twee weken moet gewonnen worden. In de thuiswedstrijd lukte dat, en ook voor de beker. Beide keren ging het echter niet gemakkelijk. Er moet dus gewaakt worden voor onderschatting. Wanneer de C1 net zo speelt als de tweede helft tegen Den Hoorn kan het zeker lukken.

We hopen dat Moos dan na zijn blindedarmoperatie ook weer kan mee doen.