4 - 2

Schipluiden C1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 06P

4 april 2016 18:30

Afgelopen zaterdag speelden C1 een hele goede wedstrijd, maar ging ondanks dat met 1-0 de boot in. De revanche kwam heel snel, want twee dagen later was de return in de heel vreemd opgebouwde wedstrijdenreeks.

De selectie bestond uit dezelfde 14 man als afgelopen zaterdag en ook aan de start verschenen dezelfde 11 spelers. Ondanks de goede bedoelingen en voornemens was het begin wat stroef. Er werd onnodig balverlies geleden en ook af en toe zonder volledige overtuiging ingegrepen. Na een minuut of 7 was er een vervelend incident, waarbij Moos het slachtoffer was. Na een klap in zijn gezicht reageerde hij impulsief maar niet slim. De strijd werd vervolgd met 20 man. Na een minuut of 20 werd één van onze aanvallers gevloerd in de 16 en kregen we een penalty. Na de misser van zaterdag was Sjoerd zo sterk om wederom achter de bal te gaan staan. Dit keer was het wel raak en de 1-0 stond op het bord. Niet veel later toch wat geklungel achterin, waarbij de bal weer precies voor een Westlands been kwam. Met een schuiver in de uiterste hoek werd Brian gepasseerd. Hoewel we in de eerste helft niet zo goed waren als twee dagen geleden, was duidelijk dat er bij ons meer voetbal in zat. Toch kwamen we door een vrije trap van zo’n 25 meter op achterstand. Met 1-2 gingen we rusten.

Na de rust kwam Baris voor Erray en werd er gezocht naar de gelijkmaker. De tegenstander moest steeds meer fysiek geweld gebruiken om de dadendrang van C1 te stoppen, maar het was Sjoerd die uit een corner de verdiende gelijkmaker binnenkopte, 2-2. Vanaf dat moment waren we heer en meester en werd er nog maar op één helft gevoetbald. Met Sjoerd op 10 en Gijs voorin als tactische zet leek iedereen er ineens in te geloven. Met een sterke Mikael en een sleurende Delano kon een doelpunt niet lang uitblijven. Het was Delano die de voorsprong op het bord kreeg en er waren nog zo’n 10 minuten te spelen. Dat was voor de tegenstander helemaal het sein om de botte bijl te hanteren. Met allerlei noodmaatregelen en aanslagen op de ledematen van onze spelers probeerden zij de boel te redden, maar dat leverde twee gele kaarten voor ze op en een hoop onsportief gedoe op het veld.  Met 10 tegen 8 scoorde Delano uiteindelijk de 4-2 en werd een dik verdiende overwinning binnengesleept. Afgezien van het gedoe hebben onze mannen een heerlijke tweede helft laten zien, waarin iedereen niet alleen keihard werkte, maar ook goed voetbal te zien was. Laten we deze voetballijn vooral doorzetten, zodat we dit seizoen waardig kunnen afsluiten!