2 - 1

HVV C3

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 06P

9 april 2016 11:30

De eindfase van de competitie is ingegaan. Voor C1 valt er niet veel meer te winnen, toch willen ze dit jaar zo hoog mogelijk eindigen. Dan moest er in ieder geval thuis gewonnen worden van HVV, die enkele plaatsen lager op de ranglijst staat.
De selectie was wat krapper dan de vorige twee wedstrijden. Sten was met de B1 mee en Moos en Delano mochten niet spelen. Taip startte vandaag voor het eerst in de basis als rechtsbuiten, Baris stond links achterin en Mex en Sjoerd centraal. Ook Bart mocht starten als rechtsback en Kebron zat op de bank.
C1 startte furieus. De tegenstander werd direct vastgezet op eigen helft en dat leverde al binnen de minuut succes op. Eray zette de keeper onder druk die na een terugspeelbal tegen hem aanschoot. De bal kwam voor de voeten van de actieve Tristan die beheerst binnenschoot, 1-0. Niet veel later was het opnieuw raak en weer was het Tristan die scoorde. In die fase bleef het team de tegenstander opjagen, maar na een minuut of 20 werd dat minder. Er werden geen grote kansen weggegeven maar zo dominant als in het eerste deel waren we niet meer. Tot de rust bleef het 2-0. Na rust wisselde Bart en Kebron van positie. Het fanatisme van het begin was er niet meer en hierdoor werd HVV weer in de wedstrijd geholpen. Helemaal toen na ruim een kwartier de aansluitingstreffer tot stand kwam. HVV wilde meer en probeerde nu ons team onder druk te zetten. Gelukkig gebeurde dat ook niet met overtuiging, zodat de achterhoede uiteindelijk overeind bleef. Het was jammer dat we het niveau van de eerste fase niet meer konden halen en uiteindelijk voelde het eindsignaal als een verlossing.