Jo9-1 debuteert met overwinning in de Hoofdklasse.

23 januari 2020 17:00

Na twee reeksen van wedstrijden, waar de jongens uitkwamen in de 2e en 1e klasse (die glansrijk werden gewonnen) was het nu de beurt om de eerste wedstrijd na de winterstop te spelen in de Hoofdklasse.

De transferperiode was toch wat rumoerig,  want vedette en topscorer Rafik vertrok naar de Jo11-1 en er werden twee nieuwe jongens gescout van DHC zodat de selectie weer compleet zou zijn.
Zaterdagochtend was het dan zover met de uitwedstrijd tegen Den Hoorn jo9-1 in het verschiet.

Gespannen koppies bij de jongens en trainers, want; zullen we er wel klaar voor zijn?
Vanaf de aftrap was het aftasten en bleek het tempo toch wel hoger te zijn op dit niveau, maar de eerste de beste uitval schoot Keano met links vol de bal in de kruising.

Hierna bleef het een strijd tussen twee gelijkopgaande ploegen, waar we door een fout in de opbouw en een mooie goal uit een corner toch gingen rusten met een 2-1 achterstand.
Wat volgde was een peptalk van Brian om de jongens te laten weten dat we gewoon gelijkwaardig waren deze wedstrijd.
Nu gooiden ze er zelfs nog een tandje bovenop en je zag Den Hoorn wat angstiger worden in het spel,wat resulteerde in een prachtige aanval met een puntertje van Keano voor de 2-2.

Dolle vreugde in het veld en langs de lijn, maar er moesten nog 10 minuten gespeeld worden waar Den Hoorn vol de aanval zocht.
De nu drie-mans verdediging was ijzersterk en we hielden knap stand.
In een schaarse tegenaanval bereikte uitblinker Liam onze spits Daylen en die scoorde op zijn manier ook nog de 2-3 wat helemaal een vreugde explosie veroorzaakte bij heel Vredenburch.

De laatste minuten kan ik niet meer beschrijven door de spanning maar ze flikten het en de overwinning werd behaald door deze helden.
Hele grote complimenten aan Juno, Yassin, Liam, Birkan, Brent, Daylen, Ayoub, Nick en Keano.